BAKAN ÖZER, MALATYA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU  
BAKAN ÖZER, MALATYA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKAN ÖZER, MALATYA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı Malatya'da yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin incelemelerde bulundu.   

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya ziyareti kapsamında özel eğitim, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri ile LGS ve YKS'ye yönelik destekleme yetiştirme kursları gibi birçok eğitim faaliyetinin yapıldığı Teknokent Eğitim Kampüsü'nde incelemelerde bulundu. 
 
Kampüste öğrenci ve velilerle bir araya gelerek sohbet eden Bakan Özer, eğitimlerine destek olması için öğrencilere TRT EBA'yi izlemelerini önerdi. 
 
Konteyner kentte vatandaşlarla da sohbet eden Özer, daha sonra il genelinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere istişare toplantısına katıldı. 
Toplantıya Malatya Valisi Hulusi Şahin, Bakan Yardımcıları Sadri Şensoy ve Petek Aşkar ile Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen, Malatya Millî Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ve ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. 
 
Toplantıda il genelinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri ile okulların durumu, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaç ve talepleri ele alındı.
 
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer; prefabrik sınıflarda çocukların akranları, öğretmenleri ve sosyal yaşamla buluşacağını ve eğitimin kesintisiz devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Malatya'da eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik ilçe müdürlerimizle bir araya geldik. Tüm süreçleri çalışma arkadaşlarımızla istişare ederek titizlikle takip ediyoruz. Her şart altında evlatlarımızın eğitimlerini sürdüreceği ortamları inşa edeceğiz."
 
Bakan Özer, daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya başkanlık etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.