BAKAN ÖZER ÖĞRETMENLERE SESLENDİ  
BAKAN ÖZER ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

BAKAN ÖZER ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı'nın başlaması dolayısıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmen ve okul yöneticilerine seslendi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki çalışma dönemi başlangıcında Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) yaptığı konuşmasında eğitim camiasının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alışılmadık, zor yollardan geçtiğini belirterek şunları kaydetti: 
 
"Dünyada dengelerin yeniden sağlanmaya başladığı, bilimin ışığındaki önlemler rehberliğinde yavaş yavaş 'normal' hayata geçişin gerçekleştiği şu günlerde artık ülkemizde de 'yüz yüze eğitime' başlamanın arifesindeyiz.  
 
Eğitim, çocuklarımızın en temel ihtiyaçlarından birisi. Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair gereken tüm hazırlıkların yapıldığını, tüm tedbirlerin alındığını sözlerimin başında önemle belirtmek isterim. Bizi bekleyen zor ve kutsal görevde, hepimizin işini kolaylaştırmak için canla başla çalıştığımızı ifade etmeyi görev biliyorum."
 
Öğretmen ve okul yöneticilerine "Hayat geçmiş normallerine dönene kadar eskisine göre belki iki kat daha dikkatli, iki kat daha sorumluk sahibi olmamız gerekecek." diye seslenen Bakan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Biliyorum ki öğretmenlik 'kalple' seçilen bir meslek. Sizler zaten evlatlarımızın hayatlarına ışık olabilmek için daha en baştan o sorumluluğu severek üstlendiniz. Çocuklarımız sizleri, sizler de çocuklarımızı özlediniz. Dijital eğitimde ne kadar önemli adımlar atmış olursak olalım uzaktan eğitim, bir sınıf içerisinde öğrencinizin gözünün içine bakarak ders anlatmanın kıymetiyle kıyas edilemez.   
 
Bu bakımdan, önümüzdeki hassas geçiş sürecini yönetebilmek için işinize çok yarayacağına inandığımız bir eğitim programı hazırladık."
 
Bakan Özer, üç günlük mesleki çalışma dönemi boyunca öğretmenlere: "Salgın Hastalık Sonrası Psikolojik Sağlamlığı Güçlendirmek ve Öğrencilerin Okula Uyumlarını Desteklemek", "Salgın Hastalık Psikoeğitim Programları" ve "Kovid-19 Salgın Sürecinde Önleyici Tedbirlerin Alınması" konularında bilgiler verileceğini ifade etti. 
 
Özer sözlerini şöyle noktaladı: 
"Bundan sonraki süreçte desteğinizi ve iş birliğinizi esirgemeyeceğinize ve çocuklarımızın parlak bir geleceğe ulaşmaları için üstün bir çaba sergileyeceğinize olan inancım tam. Hepinize en içten başarı dileklerimi sunuyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.