BAKAN ÖZER, YAVUZ BÜLENT BAKİLER KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, YAVUZ BÜLENT BAKİLER KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, YAVUZ BÜLENT BAKİLER KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler'in isminin verildiği İstanbul Anadolu Lisesi kütüphanesinin açılışına katıldı.


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Anadolu Lisesi Yavuz Bülent Bakiler Kütüphanesinin açılış törenindeki konuşmasında Bakiler'in kültürün taşıyıcısı olan Türkçeye büyük emekler verdiğini belirterek Türkçenin önemine dikkati çekti. Bakanlık olarak Türkçeyi daha güçlü hâle getirmek; gençlerin, öğretmenlerin ve vatandaşların Türkçeyi çok daha iyi kullanmalarını sağlamak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Bakan Özer, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak üç dile ağırlık verdik bu dönemde. Birincisi Türkçe, ikincisi matematik çünkü matematiğin de bir dil olduğuna inanıyorum. Bir insanın yaşamla ilişkisini rasyonel bir zeminde kurgulama imkânı veren enstrümanlar içermektedir. Üçüncüsü de bir yabancı dil. Ama bunların ilk çıkış noktası mutlaka Türkçe. Onun için Millî Eğitim Bakanlığı olarak Türkçe seferberliğini başlatıp özellikle gençlerimizin, yavrularımızın Türkçenin zengin sözcük dağarcığıyla tanışmaları için her türlü imkânı seferber etmeye çalışıyoruz." dedi. Bu amaca yönelik atılan adımların en önemlisinin 26 Ekim 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi olduğunu dile getiren Bakan Özer, proje kapsamında iki ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 kütüphane yapıldığını söyledi. Mevcut kütüphanelerin de zenginleştirildiğini aktaran Özer, proje öncesi kütüphanelerde 28 milyon kitap bulunduğunu, bugün sayının 80 milyona ulaştığını, yıl sonuna kadar da bu sayının 100 milyona çıkacağını ifade etti.

Tüm bunlarla yetinilmeyerek başka bir adımın da bilim, kültür insanlarının kütüphanelerle buluşturulması, onların isimlerinin kütüphanelerde yaşatılması için atıldığını belirten Özer, "Bu kültür ve bilim insanlarımız mümkün olduğu kadar o okullarımıza ayda bir kere gelsinler, öğretmenlerimizle sohbet etsinler, öğrencilerimizle bir araya gelsinler. Onlara yol göstersin." ifadelerini kullandı.

Kültür ve sanat alanlarında birçok ismin okullarla buluşturulduğunu dile getiren Özer, "İstanbul'un farklı ilçelerinde Alev Alatlı'dan Mustafa Kutlu'ya, İhsan Fazlıoğlu'ndan Erhan Afyoncu'ya bizim insanımızın isimlerini okullarla buluşturduk ve o okulları, o insanlara emanet ettik. İşte bugün de bu okulumuzu kıymetli Hoca'mıza emanet ediyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız sizlerin isimlerini, sizlerin eserlerini tanısınlar." ifadesini kullandı.

Türk insanının kitapla her zaman pozitif ilişki kurduğunu kaydeden Özer,  "Kütüphaneleri okullarımızın kültür ve sanat merkezi, kalbi hâline getirdiğimiz zaman gençlerimizin çok daha fazla okuduğunu ve okumaya da temayüllerinin olduğunu hep birlikte göreceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Özer, Bakiler ve öğrencilerle birlikte kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.

Bakan Özer öğretmenlerle bir araya geldi

Öğretmenler odasında sohbet ederek talep ve önerileri dinleyen Bakan Özer, öğretmenlerin yardımcı kaynaklar için teşekkür etmesi üzerine ek kaynaklar üretmek için çalıştıklarını söyledi.
 
ÖBA'nın içeriğinin çok güncel olduğunu ve bunun için de teşekkür ettiklerini ifade eden öğretmenler, seminer döneminde artık verilen eğitimleri severek takip ettiklerini ve içeriklerin kalitesinin de arttığını belirtti. Öğretmenlere "Öğretmenlik Meslek Kanunu" ile ilgili düşüncelerini soran Bakan Özer,  bu düzenlemenin eski bir düzenleme olduğunu, daha önceki düzenlemede kota olduğunu ve yapılan değişiklikle bu kotanın kaldırılarak daha fazla öğretmenin bu imkândan yararlanmasına olanak sağladıklarını söyledi. 
 
Kariyerle ilgili her sistemde sınav olduğunu, bunun istisnasının bulunmadığını kaydeden Özer, sınavla öğretmen yeterliliklerinin ölçülmediğini vurguladı. Bakan Özer, süreç içinde iyileştirmelerin yapılacağını kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.