MATEMATİK SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR  
MATEMATİK SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

MATEMATİK SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Millî Eğitim Bakanlığınca 27 Temmuz 2022'de başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında uygulanan projeler, artarak devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı Matematik Seferberliği çalışmaları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen eTwinning, Scientix, Future Classroom Lab, DesignFILS, Novigado ve Edusimsteam projeleriyle zenginleşerek devam ediyor.
 
"Eğlen, Keşfet, Öğren" sloganıyla oluşturulan Matematik Seferberliği çalışmaları, https://matematik.eba.gov.tr internet adresi üzerinden uygulamaya geçen Matematik Dijital Platformu sayesinde matematiğin günlük hayattaki yeri konusunda öğrencilerde önemli bir farkındalık sağlıyor. Platform, matematiğin günlük hayattaki yerini animasyon, video ve etkileşimli içerikler sunarak öğrencilerin keşif süreçlerini destekliyor, sınıfta edindikleri kazanımları da oyunlarla pekiştiriyor.
 
Bu kapsamda Matematik Seferberliği ile 27 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Ankara, Bursa, Diyarbakır, İzmir ve Muğla'da matematik öğretmenlerine yönelik yüz yüze beş çalıştay, on sekiz çevrim içi seminer/konferans yapıldı. Ayrıca illerde proje koordinatörleri tarafından 198 etkinlik gerçekleştirildi. Böylece toplam 16 bin 127 öğretmene ulaşıldı. Öğretmenlerin matematik öğretimini daha etkin ve eğlenceli hâle getirmelerine rehberlik etmek üzere tamamı matematik disiplinini entegre eden 20 öğrenme senaryosu hazırlandı.
 
Çok sayıda kitap ve materyal hazır hâle getirildi
YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Novigado Projesi kapsamında matematik öğretiminin yenilikçi pedagojilere dayalı öğretimini içeren "Yenilikçi Öğrenme Alanlarında Matematik Uygulamaları Rehberi" kitabı ve Scientix Projesi kapsamında "Matematik Öğretiminde STEM Eğitimi Uygulamaları" rehberi hazırlandı.
 
Ek olarak Future Classroom Lab Projesi çerçevesinde geleceğin sınıfı modelinde matematik eğitimi uygulamaları, yenilikçi teknoloji ve pedagojileri içeren "Geleceğin Sınıfı ve Matematik Öğretimi El Kitabı" ile "Geleceğin Sınıfında Aktif Öğrenme Pedagojisine Dayalı Matematik Öğretimi" kitabı hazır hâle getirildi.
 
eTwinning projesinde yapılan 186 etkinlik aracılığıyla da 13 bin 760 öğretmene ulaşıldı. eTwinning projesi kapsamında geliştirilen Matematik Seferberliği'ni destekleyecek nitelikteki iyi uygulamaların matematik platformunda düzenli olarak paylaşılması için 100 örnek matematik projesi belirlenerek öğretmenlerle iletişime geçildi. Projelerin tanıtımını ve görünürlüğünü sağlamak amacıyla sosyal medya platformlarında, Matematik Seferberliği'ne yönelik paylaşımlar yapılmaya devam ederken yayına hazır hâle gelen projeler de matematik.eba.gov.tr adresi üzerinden "İyi Örnekler" sekmesinde haftalık olarak paylaşılacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.