OKULLARA KURULAN ETKİLEŞİMLİ TAHTA SAYISI, 522 BİN 691'E ULAŞTI  
OKULLARA KURULAN ETKİLEŞİMLİ TAHTA SAYISI, 522 BİN 691'E ULAŞTI

OKULLARA KURULAN ETKİLEŞİMLİ TAHTA SAYISI, 522 BİN 691'E ULAŞTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklendiğini belirterek "FATİH Projesi kapsamında, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 47 bin etkileşimli tahta kurulumu tamamlanarak okullardaki etkileşimli tahta sayısı, 522 bin 691'e ulaştı." dedi.


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların teknolojik imkânlarını geliştirmek için tüm desteklerin seferber edildiğini ifade ederek "Öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alması için okullarımızı teknolojik olarak donatmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda etkileşimli tahtaların verimli kullanımı için 20 bin adet SSD diskin değişimi yapıldı. 11 ilde 27 meslek lisesinde faaliyette olan Etkileşimli Tahta Destek Noktası sayısı, 81 ilde 127 okula çıkarıldı." değerlendirmesinde bulundu.  

 

1.000 adedi "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında olmak üzere 1.320 adet bilgisayar teknolojileri laboratuvarının kurulumunu tamamladıklarını bildiren Bakan Özer, bilgisayar teknolojileri laboratuvarları için 24 bin masaüstü bilgisayar seti kurulumunu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

Öğrencilerin üç boyutlu düşünme ile tasarım becerilerini geliştirmeleri amacıyla FATİH Projesi kapsamında 420 adet 3D yazıcının bilgisayar teknolojileri laboratuvarlarına kurulduğunu belirten Özer, "Kronik rahatsızlığından dolayı okula devam edemeyen öğrencilere 6 bin 500 adet tablet bilgisayar seti dağıtıldı. Her bir tablet bilgisayara öğrencinin okul türüne uygun içerik yüklendi." diye konuştu.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.